013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Zó zijn we niet met elkaar getrouwd!

 

Corona brengt vele tongen, pennen en toetsenborden in beweging. De meningen zijn soms doordacht, maar het kan ook heftig tegenstrijdig worden. Aan de ene kant heb je bewegingen zoals “Viruswaarheid” (what’s in a name?) die aanvoeren dat de Corona-maatregelen de rechtsstaat ondermijnen, aan de andere kant heb je personen en organisaties voor wie het allemaal nog lang niet ver genoeg gaat.

Zo heb je, of had je, de in Nijmegen werkzame trouwambtenaar mw. X. Dat de gemeente nog steeds stelletjes liet trouwen met een (beperkte) ceremonie, vond zij onvoorstelbaar. Zo’n “event waarbij het knuffelgehalte ontzettend groot is“, dat kón toch niet? Dat moest echt beperkt worden tot het bruidspaar met 2 getuigen aan de balie.

Het zat mw. X zó hoog dat ze er een brief aan burgemeester Bruls van maakte. Die had als voorzitter van de veiligheidsregio’s misschien nog wel wat anders aan zijn hoofd, maar vond toch tijd om te reageren en het beleid uit te leggen. Maar wel met verbazing dat mw. X haar zorgen niet eerst neerlegde bij haar leidinggevende.

Mw. X vond echter dat zij nog een verdere stap moest zetten in haar “verantwoordelijkheid als burger“. Dat werden uitlatingen op Facebook en contact met De Gelderlander. Dat laatste resulteerde in een krantenartikel met de kop: Nijmeegse trouwambtenaar: ‘Bruiloft met dertig aanwezigen is uitlokking’. 

Daarna geen trouwpartijen meer voor mw. X. Wel een scheiding van de gemeente, een ontslag op staande voet. Dat hield bij de rechter stand, ondanks een procedure van mw. X met 25 producties. Geen handelen zoals een goed ambtenaar betaamt, geen “zich onthouden van het openbaren van bepaalde gedachtes en gevoelens die functionering van de openbare dienst kunnen belemmeren“, geen handelen in overeenstemming met de gedragscode, geen handelen conform de klokkenluidersregeling. Maar wel: ernstig plichtsverzuim.

Tip: net als vroeger, trouwen met de handschoen? Beter dan met een mondkapje en misschien nog romantischer ook.

De uitspraak kan je hier vinden.

 

Tilburg, 14 september 2020

Mr. Toine Zegers, KZO|O13 Advocaten

 

corona bruiloft

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.