013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Werkgevers krijgen vaak onterecht de schuld

De Ziektewet (ZW) is gewijzigd. Werkgevers moeten in specifieke gevallen aan het UWV de ZW-uitkering vergoeden die een ex-werknemer krijgt, als hij ziek uit dienst gaat. In bijna de helft van de gevallen worden werkgevers echter geconfronteerd met onterechte ziektewetclaims.

Dit stelt HR adviesbureau Robidus. Uit een steekproef blijkt dat slechts 53% van de ziektewetuitkeringen terecht bij de werkgever wordt neergelegd. De overige 47% zijn claims die achteraf onjuist blijken te zijn. De onjuiste claims variëren van gevallen waarbij oud-werknemers niet ziek uit dienst zijn gegaan of nog bij een andere werkgever hebben gewerkt, tot medewerksters die zwanger waren op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigde.

De kosten voor onterecht toegewezen uitkeringen komen op het bord van de werkgever terecht. Deze heeft echter vaak geen weet van de grote foutmarge van de inschattingen van het UWV en gaat er ten onrechte vanuit dat de gegevens die het UWV stuurt kloppen. De claims worden in veel gevallen dus niet gecheckt. De (voormalige) werkgever kan zich veel kosten besparen door de UWV-beschikkingen goed te controleren.

Meer weten over ziek (ex-)personeel van een advocaat arbeidsrecht uit Tilburg?

Bron: Opmaat arbeidsrecht 2013/346

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.