013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

UITVAART & AFSCHEID TEN TIJDE VAN HET CORONAVIRUS

 

16 maart 2020 

Het coronavirus raakt iedereen. De overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, deze vergaande maatregelen treft ook de uitvaartbranche.

De BNGU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen) geeft regelmatig op haar website een update wat de gevolgen zijn voor uitvaarten die gehouden worden.

Ook de uitvaartbranche volgt de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid op. Dit betekent het beperken van fysiek contact, afstand bewaren en geen handen schudden.

Zondag 15 maart 2020 zijn de maatregelen verder aangescherpt, de branchevereniging schreef vandaag eerder op haar website dat een uitvaart en condoleancebezoek alleen nog maar bezocht worden door 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn (adoptie) ouders, (adoptie) kinderen, (adoptie) ouders van de partner, partner van (adoptie) kinderen. Dit betekent nogal wat…want ook de levensgezel, een samenwonende partner, stiefkinderen etc. valt buiten de eerste graad. Gelukkig heeft men dit zelf ook gevonden.

Vanmiddag rond de klok van 12.30 uur is daarvoor in de plaatsgenomen dat een uitvaart en een condoleancebezoek op last van het RIVM, uit niet meer dan 30 personen mag bestaan. Er vindt geen nazit plaats.

De beperkende maatregelen kunnen tot vragen leiden. Ook is het niet uit te sluiten dat er conflicten bestaan, tussen de nabestaande(n) onderling en of de uitvaartonderneming. Het advies is om vooral naar elkaar te blijven luisteren en rustig het gesprek aan te gaan en gezamenlijk naar creatieve oplossingen te zoeken.

Wanneer u er niet samen uitkomt kan “piket” mediation een uitkomst bieden. Tijdens een “spoed” mediation sessie wordt getracht voor alle betrokkenen tot een acceptabele oplossing te komen.

Als MfN registermediator en gespecialiseerd familie-en erfrecht advocaat-mediator staan wij voor u en uw naasten klaar om ook buiten de reguliere tijden u bij te staan.

Hebt u vragen? U kunt contact opnemen c.vandersprong@kzoadvocaten.nl of via 013-536 65 55

 

echtscheidingsadvocaat

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.