013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

STRESS EN ONGEMAK OP DE WERKVLOER

 

Home > Specialisaties > Particulier > Stress en ongemak op de werkvloer

“COLLEGA’S GEVEN MIJ EEN ONPRETTIG GEVOEL OP DE WERKVLOER”

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt op de werkvloer. Als dit niet het geval is vanwege seksuele intimidatie, discriminatie of pestgedrag heb je als slachtoffer sterke rechten. Maar het is wel belangrijk de juiste wegen te bewandelen, om een zorgvuldige oplossing te bereiken.

DOE DIT VOORAL NIET

  • De werkgever moet voorkomen dat er een beledigende, intimiderende of vijandige werksfeer ontstaat. Het kan gaan om gedrag, opmerkingen, rondsturen van foto’s of filmpjes. Zoek niet de schuld bij jezelf, als jij je er ongemakkelijk bij voelt.
  • Bij ernstige misstanden is het niet de bedoeling om meteen de openbaarheid op te zoeken. Dus posts op sociale media of andere uitingen naar buiten zijn vrijwel altijd een slecht idee.

DOE DIT VOORAL WEL

  • Als je veel last hebt van een voortdurend vervelende werksfeer, schaam je dan niet om er iets van te zeggen. Hoe begrijpelijk ook, schaamte staat het bespreken met een leidinggevende of een vertrouwenspersoon in de weg.
  • Lukt het niet om in overleg een oplossing te bereiken dien dan een formele klacht in, bij de leidinggevende, een vertrouwenspersoon of een klachtencommissie. Is dat er niet dan kun je ook contact opnemen met de bedrijfsarts.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

WAT KUNNEN WIJ VOOR JE DOEN?

Onze ervaring is dat ongewenste omgangsvormen een enorme impact hebben. Maar het bespreekbaar maken en je recht halen is wel een mijnenveld.

Mark Diebels en Joost Buur verdiepen zich in jouw specifieke situatie. En zorgen dat je wettelijk de juiste weg bewandelt. Stagneert de zaak onverhoopt, dan sta je sterk. Met deskundige en ervaren arbeidsadvocaten aan je zijde.

KZO|013 white office building

KENNISPAGINA

Op onze kennispagina’s vind je een korte omschrijving van veelgebruikte begrippen in onze teksten. Deze begrippen gebruiken wij ook vaak in onze nieuwsberichten. Onze nieuwsberichten kun je vinden onder ‘nieuws’.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.