013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

ONTSLAGRECHT

Home > Specialisaties > Particulier > Ontslagrecht werknemer

“IK BEN ONTSLAGEN. WAT KAN IK HIERTEGEN DOEN EN WAAR HEB IK RECHT OP?”

Voor een werknemer is het over het algemeen makkelijk om ontslag te nemen. Terwijl werkgevers zich juist aan veel regels moeten houden om ontslag te kunnen geven. Een ontslag krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Juist omdat ontslagrecht uit veel wetten bestaat, is een fout zo gemaakt. Weet jij waar je allemaal recht op hebt bij ontslag? Wij wel.

DOE DIT VOORAL NIET

  • Als werknemer in Nederland word je beschermd door veel regelgeving in het ontslagrecht. Een briefje met ‘je bent ontslagen’ is dus bijna nooit genoeg. Maar je moet wel snel optreden: binnen twee maanden, anders ben je te laat. Niet treuzelen dus.
  • Bij een arbeidsconflict is het belangrijk dat de werkgever het initiatief neemt voor ontslag. Als je als werknemer zelf weggaat zet je een WW-uitkering en de ontslagvergoeding op het spel.

DOE DIT VOORAL WEL

  • Als jij en jouw werkgever het er allebei over eens zijn dat het beter is om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, dan kunnen jullie de gemaakte afspraken vastleggen in een vaststellingsovereenkomst. Dat is beter dan een ontslagprocedure, maar laat de afspraken vooraf checken.
  • Je hebt als werknemer recht op een transitievergoeding. De hoogte daarvan is in de wet vastgelegd. Soms kan onderhandeld kan worden over een hogere vergoeding, om in overleg uit elkaar te gaan. Vraag dus altijd om een hoger bedrag.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

WAT KUNNEN WIJ VOOR JE DOEN?

Onze arbeidsrecht advocaten Toine, Mark, Joost en Edwin staan jou van begin tot eind bij:

 

  • als eerste wil je natuurlijk een goed advies. Als werknemer word je beschermd door veel regelgeving in het ontslagrecht. Waar heb je allemaal recht op?
  • wij checken of er bijzondere regels spelen. Bij bijvoorbeeld een zieke werknemer of het zijn van een OR-lid, dan zijn er extra formaliteiten waar rekening mee moet worden gehouden;
  • wij zorgen voor een waterdichte vaststellingsovereenkomst, waarmee je in goed overleg het ontslag kunt regelen. Meestal draagt een werkgever bij in de kosten van het checken daarvan.
  • als ontslag via de rechter loopt wil je iemand met een koel hoofd en een warm hart, die naast je staat. Samen met jou bepalen we wat een goede uitkomst van zo’n rechtszaak zou zijn.
KZO|013 white office building

KENNISPAGINA

Op onze kennispagina’s vind je een korte omschrijving van veelgebruikte begrippen in onze teksten. Deze begrippen gebruiken wij ook vaak in onze nieuwsberichten. Onze nieuwsberichten kun je vinden onder ‘nieuws’.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.