013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

KENNISPAGINA MEDIATION

Mediation Kennispagina

Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen. Het geeft inzicht en maakt samenwerking en juridische advisering doelgerichter.
Op deze kennispagina vind je een korte omschrijving van veelgebruikte begrippen in onze teksten over mediation.

  Echtscheidingsmediation

  Bij (echt)scheidingsmediation regel je onder begeleiding van één advocaat/-mediator samen de gevolgen van de scheiding. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een scheidingsconvenant. De advocaat-mediator vraagt vervolgens op gemeenschappelijk verzoek de echtscheiding aan. Daarvoor hoef je niet zelf naar de rechter, op korte termijn wordt door de rechter uitspraak gedaan. Uit de praktijk blijkt dat mediation meestal de beste, snelste en goedkoopste manier is om uit elkaar te gaan.

   Mediation/ conflictbemiddeling

   Bij een conflict kunnen partijen een (advocaat-)mediator inschakelen om te komen tot het beëindigen van het conflict, met een bevredigende oplossing van alle betrokkenen. Het ingaan van een mediation-traject is vrijwillig. De mediator geeft partijen de benodigde (juridische) informatie zodat de partijen zelf tot afspraken kunnen komen. De bemiddelaar legt de afspraken vast in een overeenkomst en heeft de verantwoordelijkheid dat partijen deze afspraken ook begrijpen. Voorafgaand aan de mediation tekenen partijen een mediationovereenkomst.

    Mediationovereenkomst

    Voordat de mediation aanvangt wordt door de mediator de mediationovereenkomst toegelicht, besproken en ondertekend. De mediationovereenkomst is een overeenkomst tussen de mediator en partijen waarin de regels van de mediation zijn vastgelegd zoals geheimhouding, vertrouwelijkheid en of de gemaakte afspraken stand houden mocht de mediation niet slagen.

     Mediator/ bemiddelaar

     De mediator is onafhankelijk en een neutraal persoon. Hij of zij begeleidt het mediationproces en grijp zo nodig in zodat de partijen op een constructieve manier in gesprek blijven. De advocaat-mediator draagt er zorg voor dat partijen de benodigde (juridische) informatie krijgen om tot afspraken komen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de afspraken op een goede manier wordt vastgelegd in een overeenkomst.

     Onze familie- en erfrecht advocaten Leo en Chantal staan jou van begin tot eind bij!

      

     Leo van Osch

     Ondernemingsrecht
     Familie en Erfrecht

     Chantal van der Sprong

     Familie en Erfrecht
     Mediation

     STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

     advocaat tilburg

     Spoorlaan 460
     Postbus 9150
     5000 HD Tilburg

     T 013 - 536 65 55

     F 013 5368420
     E info@kzoadvocaten.nl

     Social media

     Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

     echtscheidingsadvocaat

     Nieuwsbrief

     Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.