013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

MEDIATION EN ECHTSCHEIDINGSBEMIDDELING

Mediation
en
Echtscheidings-
Bemiddeling

Home > Specialisaties > Familie- en erfrecht > Mediation en echtscheidingsbemiddeling

“Scheiden met de hulp van een advocaat-mediator”

Een gespecialiseerde advocaat-mediator kan je de echtscheiding in goede banen leiden.

In het mediation proces wordt door advocaat-mediator de scheiding begeleidt met als doel tot een werk- en houdbare regeling te komen voor beide partijen en hun eventuele kind of kinderen. Onze gespecialiseerde advocaat-mediators zijn ervaren en beschikken over de vaardigheden van een mediator én een advocaat. De combinatie van vakkennis en mensenkennis maakt hem of haar de meest geschikte persoon de scheiding en het echtscheidingsproces te begeleiden.

De advocaat-mediator is het aanspreek punt, begeleidt de gesprekken, informeert partijen over de rechten- en plichten, denkt mee in oplossingen en zorgt uiteindelijk ervoor dat de afspraken worden vastgelegd en dat de scheiding wordt geformaliseerd.

Als jij en je partner er samen niet uit komen of meer hulp nodig hebben, dan kan de advocaat-mediator je adviseren over extra begeleiding of hulpverlening.

Een “goede” scheiding is belangrijk, veel leed (ook financieel) kan voorkomen worden als zaken in onderling overleg geregeld en afgestemd kunnen worden. Een scheiding hoeft geen zwarte bladzijde te zijn. Als advocaat-mediator houden we je zo nodig een spiegel voor en benoemen we wat wij zien (én hoe het anders kan!). Dit alles met als doel de scheiding én de gevolgen in goede banen te leiden.

Dit alles geldt des te meer wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Als partners ga je uit elkaar. Kinderen scheiden niet mee. Als ouders is het belangrijk te realiseren dat jullie een belangrijke invloed uitoefenen op hoe een kind/ de kinderen de scheiding ervaren en hoe zij later terugkijken op de geschiedenis die jullie als ouders geschreven hebben. Ook kinderen kunnen een plaats krijgen binnen een mediation traject, dit kan op meerdere manieren. De advocaat-mediator informeert jullie over de mogelijkheden.

Kennispagina Mediation

Op onze kennispagina’s vind je een korte omschrijving van veelgebruikte begrippen in onze teksten.
Deze begrippen gebruiken wij ook vaak in onze nieuwsberichten.

Onze familie- en erfrecht advocaten Leo en Chantal staan jou van begin tot eind bij!

Leo van Osch

Ondernemingsrecht
Familie en Erfrecht

Chantal van der Sprong

Familie en Erfrecht
Mediation

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.