013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

ERFRECHT

“Wat moet ik doen als er een conflict is binnen de familie over de erfenis?”

Bij het overlijden van een dierbare komt veel op de nabestaande(n) af en moet men in korte tijd veel regelen. Vaak zijn de nabestaanden nog niet (volledig) op de hoogte van wat de erflater in zijn of haar testament heeft geregeld en is onduidelijk wat de nalatenschap nu aan actieve en passieve bestanddelen heeft. Zeker als er eerder handelingen zijn verricht die er toe leiden dat men (onbedoeld) een nalatenschap zuiver heeft aanvaard, kunnen de nadelige financiële gevolgen groot zijn.

Het lastige aan erfrechtgeschillen is dat men de overledene niet meer kan vragen wat zij/hij heeft bedoeld te regelen en heeft gewild. Hierdoor wordt de kans op geschillen en conflicten tussen nabestaanden groter.

Het behandelen van erfrechtzaken vraagt om de specifieke expertise op dit rechtsgebied.
Om die reden heeft een van onze advocaten, Chantal van der Sprong, ook de specialisatie opleiding Erfrecht (vFAS) gevolgd en met succes afgrond. Voor advies, begeleiding en bijstand in een procedure kun je contact opnemen. Omdat procedures niet de voorkeur genieten, kan ook mediation uitkomst bieden. Bij het afwikkelen van nalatenschappen zijn vaak veel mensen betrokken en zit de mediation tafel “vol”. In dat geval werken wij met meerdere mediators (vaak tevens advocaat of notarissen).

NOVEX

Onze erfrechtadvocaten Leo van Osch en Chantal van der Sprong hebben beiden de NOVEX-leergang afgerond en zijn dus lid van deze vereniging (Nederlandse Organisatie voor Executeurs). Leden van de NOVEX zijn experts op het gebied van de afwikkeling van erfenissen en kunnen ook optreden als executeur of vereffenaar bij nalatenschappen.

Dit kunnen onze erfrechtadvocaten dus voor jou betekenen:

  • Advies geven
  • Bemiddelen tussen erfgenamen
  • Procederen
  • Executele en vereffening

FAQ Erfrecht

Meer weten? Lees de meest gestelde vragen over erfrecht (FAQ) Ontbreekt er een vraag die u graag beantwoord wilt zien, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook de website van NOVEX. raadplegen

Onze familie- en erfrecht advocaten Leo en Chantal staan jou van begin tot eind bij!

Leo van Osch

Ondernemingsrecht
Familie en Erfrecht

Chantal van der Sprong

Familie en Erfrecht
Mediation

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.