013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

ARBEIDSCONTRACT BEPAALDE TIJD

Home > Specialisaties > Arbeidsrecht > Arbeidscontract bepaalde tijd

“Ik ben tevreden over mijn werknemer en wil het tijdelijke contract verlengen. Hoe vaak kan ik dit en wanneer wordt het een vast contract?”

Een arbeidscontract bepaalde tijd kan niet oneindig worden verlengd. In principe zijn twee verlengingen toegestaan, zodat je maximaal drie contracten achter elkaar hebt. Een derde verlenging (dus een vierde contract) wordt automatisch een vast contract. Dat geldt ook als je opvolgende contracten langer dan drie jaar duren.

Doe dit vooral NIET

  • Heb je het tijdelijk contract van je werknemer al tweemaal verlengd, dan wordt de volgende verlenging automatisch een vast contract. Wil je dat niet, zorg er dan voor dat je goed vastlegt wanneer de arbeidsovereenkomst eindigt, in plaats van stilzwijgend door te gaan met elkaar.
  • Sluit alleen een arbeidscontract voor een bepaald project als meteen duidelijk is wanneer dat project klaar is. Zo niet, dan is het meteen al een vast contract.

Doe dit vooral WEL

  • Als werkgever ben je verplicht de werknemer één maand voor afloop schriftelijk te informeren over het al dan niet verlengen van het contract. Doe je dit niet, dan heeft een werknemer recht op een vergoeding.
  • In principe kun je een tijdelijk contract niet tussentijds beëindigen. Het is daarom handig om een clausule in het contract op te nemen, waarin staat dat dit wél kan.

Kennispagina’s

Op onze kennispagina’s vind je een korte omschrijving van veelgebruikte begrippen in onze teksten.
Deze begrippen gebruiken wij ook vaak in onze nieuwsberichten. Onze nieuwsberichten kun je vinden onder ‘nieuws’.

Onze arbeidsrecht advocaten Toine en Edwin staan jou van begin tot eind bij!

 

Toine Zegers

Arbeidsrecht
Ondernemingsrecht

Edwin Aerts

Arbeidsrecht
Ondernemingsrecht
Privacy / AVG

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

Wat kunnen wij voor je doen?

Onze arbeidsrecht advocaten Toine en Edwin staan jou van begin tot eind bij:

  • Als eerste wil je natuurlijk een goed advies. Wij beoordelen of je genoeg ontslagdossier hebt. Als dat niet zo is, geven wij tips over hoe je dit kunt versterken;
  • Wij checken of er bijzondere regels spelen. Bij bijvoorbeeld een zieke werknemer of een OR-lid zijn er extra formaliteiten waar je rekening mee moet houden;
  • Wij zorgen voor een waterdichte overeenkomst, waarmee je in goed overleg het ontslag kunt regelen;
  • Lukt dat niet, dan weten onze advocaten hoe het UWV omgaat met de regels rond reorganisatie. Samen zorgen wij ervoor dat de onderbouwing en de selectie wie precies ontslagen moet worden in orde is;
  • Als de werknemer disfunctioneert of als de arbeidsverhoudingen verstoord zijn, loopt ontslag via de rechter. Onze betrokkenheid is een meerwaarde als je daar een pleidooi moet houden;
  • Gaat het echt mis en wil je ogenblikkelijk afscheid nemen van een werknemer, dan is ontslag op staande voet een optie. Zo’n ontslag is juridisch gevaarlijk, want een fout kan je veel geld kosten. Wij hebben veel ervaring om in te schatten of je kans maakt.
KZO|013 white office building
advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.