013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

 KENNISPAGINA

HUURRECHT

HUURRECHT KENNISPAGINA

KENNISPAGINA HUURRECHT

In het zakelijke huurrecht wordt onderscheid gemaakt tussen (ver)huur van wettelijk gedefinieerde bedrijfsruimte en huur van ‘overige’ bedrijfsruimte. Dit onderscheid is met name van belang voor de opzegging van de huurovereenkomst en ontruimingsbescherming die een huurder afhankelijk van de kwalificatie van het gehuurde geniet.

BEDRIJFSRUIMTE

De wet kent een eigen regime voor bepaalde categorieën bedrijfsruimte met deels dwingendrechtelijke bepalingen ter bescherming van de huurder. Tot deze beschermde categorieën behoren o.a. restaurants, winkels en hotels.
Voor dit type bedrijfsruimte, ook wel de 290-bedrijfsruimte genoemd (naar het wetsartikel), gelden specifieke bepalingen over de (minimale) duur van de huurovereenkomst, de in acht te nemen regels rond opzegging en aanpassing van de huurprijs. Het uitgangspunt bij 290-bedrijfsruimte is dat een eerste huurovereenkomst vijf jaar duurt.

OVERIGE BEDRIJFSRUIMTE

Onder ‘overige bedrijfsruimte’ valt alle bedrijfsruimte die niet onder de definitie van 290-bedrijfsruimte valt. In de loop der tijd is in de rechtspraak steeds verder uitgekristalliseerd welke bedrijfsruimte wel en niet onder het bereik van artikel 7:290 valt.
Bedrijfsruimte die (in de regel) onder de noemer ‘overige bedrijfsruimte’ valt, is kantoorruimte. Voor dergelijke ‘overige bedrijfsruimte’ geldt een meer beperkte bescherming bij opzegging door de verhuurder.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

WHITE PAPERS

In onze (gratis) whitepapers informeren onze advocaten jou uitgebreid over onderwerpen waar je mee te maken krijgt. Of kunt krijgen.
Onze whitepapers zijn praktisch, helder en to the point. En bevatten veel handige tips.

Het Coronavirus & overeenkomsten

Het Coronavirus & overeenkomsten

HET CORONAVIRUS & OVEREENKOMSTEN   WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAn CORONAVIRUS VOOR BESTAANDE OVEREENKOMSTEN EN WAT KUNNEN WE LEREN VAN DE VOGELGRIEP? In het artikel in deze folder legt advocaat Leo van Osch duidelijk en in een begrijpelijke taal uit wat de...

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.