013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl
Selecteer een pagina

Scheiden of een ander conflict?

Kies voor de advocaat-mediator!

 

Bijvoorbeeld, je wilt scheiden van jouw partner. Wie contacteer je om de echtscheiding in goede banen te leiden?

De mediator

De mediator middelt als onafhankelijke derde en begeleidt het gesprek. Een mediator neemt geen beslissingen: hij of zij begeleidt het proces zodat partijen zelf tot een afspraak kunnen komen. Een mediator kan de lucht klaren, wat zeker van belang is wanneer partijen in de toekomst nog met elkaar te maken hebben. Het proces wordt afgesloten met een convenant dat door een advocaat bij de rechtbank ingediend wordt. Als het goed is, worden de afspraken etc. goed gecontroleerd en met partijen besproken zodat zij weten wat de gevolgen zijn.

De advocaat

Heeft juridische kennis en ervaring welke onmisbaar is. Hij of zij informeert partijen over de juridische gevolgen om hen te helpen bij het bereiken van goede, toekomstig bestendige afspraken en of oplossingen. Een advocaat is meer dan enkel een procestijger, hij of zij beschikt over de ervaring om de kansen buiten de rechtbank goed in te schatten en zorgt ervoor dat afspraken juist worden vastgelegd. De advocaat puur sang die niet in het familierecht gespecialiseerd is, zien we steeds minder en dat is eigenlijk maar goed ook. Het familierecht vraagt nu eenmaal niet alleen om juridische kennis, maar ook de nodige “social en/of soft skills”.

De gespecialiseerde advocaat-mediator

De advocaat-mediator combineert de vaardigheden van de mediator en de advocaat. De combinatie van vakkennis en mensenkennis maakt haar of hem de geschikte partner. Als het over familierechtelijke conflicten gaat is het aan te raden een gespecialiseerde advocaat-mediator te raadplegen. De gespecialiseerde advocaat-mediators (de familiemediators) van de vFAS hebben in de gedragsregels ook vastgelegd altijd eerst te bekijken of een regeling buiten de rechter om mogelijk is.

Jouw manier van scheiden

Het goede nieuws is dat je niet per se hoeft te kiezen tussen een advocaat of een mediator. Er zijn namelijk ook gespecialiseerde advocaat-mediators (aangesloten bij de vFAS). Het beste van twee werelden dus. De advocaat-mediator zal de gesprekken begeleiden en op basis hiervan en in samenspraak met partijen de benodigde processtukken opstellen en de procedure bij de rechtbank voor partijen voeren. Benieuwd geworden naar hoe een advocaat-mediator te werk gaat en jouw scheiding kan begeleiden? Neem vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees hier voor meer informatie over het onderscheid tussen een mediator en advocaat.

group of adults on laptops laughing at cafe

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat