013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Mediation wordt verder bevorderd

Er komt meer steun voor mediation in burgerlijke en handelszaken. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarmee Europese mediationrichtlijnen in de Nederlandse wet komen te staan. Het gaat niet om een grote beleidswijziging, maar mediation wordt wel versterkt als middel om conflicten op te lossen zonder rechtszaak.

Zo wordt de vertrouwelijkheid van mediation beter beschermd. Een mediator kan bijvoorbeeld niet worden verplicht in een gerechtelijke of arbitrale procedure te getuigen over informatie uit de mediation, behalve bij uitzonderingen. Ook komt er een garantie dat partijen na afloop van een mislukte mediation nog steeds naar de rechter kunnen stappen. Er wordt bijvoorbeeld voor gezorgd dat rechtsvorderingen tijdens de mediation niet verjaren.

In de afgelopen tien jaar is het belang van mediation voor de praktijk toegenomen. Dit heeft geleid tot een groei in het aantal mediations per jaar. Via verwijzingen van het Juridisch Loket en de rechtbanken vonden in 2008 meer dan 5.000 mediations plaats.

Meer weten over mediation van een erkend mediator in Tilburg?

Bron: Persbericht Ministerie van Justitie

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.