013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Mark Diebels in Ondernemersbelang: ‘Wet Poortwachter is aan vernieuwing toe’

Vorige week publiceerde Ondernemersbelang een artikel waarin onze advocaat Mark Diebels het belang onderstreept van een hervorming van de Wet verbetering Poortwachter.

Je kunt het artikel hier vinden. Mark zegt dat het belangrijkste knelpunt de onduidelijke regels bij verzuim en re-integratie is. Het is bijvoorbeeld niet zeker of het UWV na twee jaar ziekte vindt dat de werkgever voldoende maatregelen heeft genomen om de werknemer te laten re-integreren.

Eén belangrijk voorbeeld is het “tweede spoor”, waarbij de werkgever passend werk voor de zieke werknemer moet vinden buiten de eigen organisatie. In de praktijk met weinig succes, maar het UWV hecht er veel waarde aan. Hierdoor wordt er veel moeite en tijd gestoken in allerlei acties, alleen maar om sancties van het UWV te voorkomen.

Daarnaast vindt hij dat de politiek er meer aandacht voor moet hebben dat werkgevers loon moeten doorbetalen wanneer de oorzaak van de ziekte van de werknemer in de privésfeer ligt. Je kunt dan denken aan een skiongeluk of spanningen bij een echtscheiding.

Mark adviseert werkgevers zich vooral te focussen op de positieve kanten van re-integratie, bijvoorbeeld de aandacht voor wat iemand wél kan, in tegenstelling tot wat hij niet meer kan. Lees hierover ook Mark’s blog: ‘Ja ik heb borstkanker, nou en?’.

Daarnaast is het belangrijk om streng te zijn en de regels voor re-integratie duidelijk te maken tegenover de werknemer, als het niet soepel loopt. Dan is de kans groter dat de re-integratie succesvol is.

Het proefschrift van Mark kun je online raadplegen. Je kunt het volledige artikel van Ondernemingsbelang hier vinden.

Meer weten over de zieke werknemer van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

 

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.