013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

FNV-onderzoek vernietigend over bedrijfsarts

Een FNV-onderzoek onder leden over de arbodienst leverde opmerkelijke resultaten op. Maar liefst driekwart van de werknemers ziet de bedrijfsarts vooral als verlengstuk van de werkgever. De helft is ontevreden. ‘Dit oordeel is vernietigend’, zegt FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld op basis van de uitkomsten van een internetpeiling onder werknemers. ‘Ronduit zorgelijk’ vindt Hartveld het dat eenderde van de werknemers eerst toestemming moet vragen aan de chef om de bedrijfsarts te mogen consulteren.

Ruim driekwart van de werknemers wéét wel wie de bedrijfsarts is. Maar een bijna even groot percentage zegt hem nog nooit op de werkvloer te hebben gezien. De bedrijfsarts wordt vooral gezien als ‘verzuimcontroleur’ en minder als iemand die werkt aan preventie. De FNV betreurt deze uitkomst omdat duurzame inzetbaarheid en langer gezond werken als topprioriteiten op de sociale agenda staan.

De wettelijke taken van de bedrijfsarts zijn breder dan controle bij verzuim. Daar horen ook bij: het meehelpen aan een risico-inventarisatie en-evaluatie en preventie, begeleiding bij re-integratie van zieke werknemers en het uitvoeren van arbeidsgezondheidskundig onderzoek.

Meer weten over de rol van de bedrijfsarts van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

 

Bron: fnv.nl 4 februari 2011

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.