013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Financieel zwaar weer in voetballand: toch werknemer houden?

De financiële problemen bij FC Twente werden breed uitgemeten in de media. Ook bij Achilles’29, een derde divisionist die je kan kennen van een aantal keer “stunten” in de KNVB-beker,  is er sprake van een financieel moeilijke tijd. Maar kan je om deze reden een werknemer de deur wijzen?

De (voormalig) hoofdtrainer van de club was in februari 2018 aangenomen voor de laatste maanden van het seizoen 2017-2018. In februari 2018 waren er ook al gesprekken gevoerd over een eventueel langere aanstelling van de hoofdtrainer, waarbij een bestuurder van de club de volgende woorden gebruikte: “Met dit bericht bevestig ook de afspraak dat als bij Achilles’29 alles volgens plan verloopt en we volgend seizoen weer in de Tweede (of wellicht in de Derde) Divisie uitkomen, aan jou ook voor het volgende seizoen een arbeidsovereenkomst aangeboden zal worden.”. Het eerste elftal komt dit seizoen uit in de Derde divisie, dus je zou zeggen dat de hoofdtrainer in dit nieuwe voetbalseizoen een nieuw contract zou krijgen.

De voetbalclub was het hier echter niet mee eens en de hoofdtrainer moest vertrekken. In een kort geding procedure bij de rechtbank Gelderland vorderde de hoofdtrainer (kort samengevat) doorbetaling van zijn loon en weder tewerkstelling in zijn functie als trainer bij het eerste elftal. De rechter oordeelde dat met de bovengenoemde zinssnede Achilles ’29 wel degelijk een belofte heeft gedaan tot het verlengen van het contract van de hoofdtrainer. Het argument van Achilles ’29 dat door financiële problemen het niet redelijk is dat het contract wordt gehandhaafd (de club zou zich het loon niet kunnen veroorloven), wijst de rechter ook af. De financiële problemen, onder andere de faillietverklaring van de achterliggende vennootschap van Achilles ’29, speelden al vóór het aannemen van de trainer. De toen al spelende financiële malaise heeft de bestuurder echter niet weerhouden om in februari 2018 de trainer aan te nemen en daaropvolgend ook nog afspraken te maken over verlenging van zijn contract. De voetbalclub dient dan ook deze afspraken na te komen.

Conclusie

In dit geval was afspraak afspraak. Vanwege het feit dat de financiële problemen bij Achilles ’29 al speelden voordat de nieuwe trainer in beeld was, oordeelde de rechter dat deze omstandigheid het (nieuwe) contract van de hoofdtrainer niet in de weg stond.

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.