013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

De Wet DBA tot 2018 in de ijskast

De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) en de effecten hiervan op zzp’ers houden de gemoederen bezig. Onze advocaat Mark Diebels zat vorige week aan tafel bij de Tweede Kamer om over deze problematiek te spreken en oplossingen aan te dragen. Het kabinet heeft inmiddels besloten de wet te laten rusten tot 2018.

De wet DBA

De wet is aangenomen om zogenaamde ‘schijnzelfstandigheid’ tegen te gaan. In deze gevallen is iemand die ingehuurd wordt als zzp’er eigenlijk aan het werk als een ‘normale’ werknemer. Hij wordt dan ingehuurd als zelfstandige, zodat de werkgever geen loonheffing en werkgeverspremies sociale verzekeringen hoeft te betalen.

Voorheen was je zelfstandige als je een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) had. Met de wet DBA is de VAR afgeschaft: de zekerheid over zelfstandigheid zou moeten komen van Modelovereenkomsten, maar die zijn niet waterdicht. Ook mét een Modelovereenkomst geldt dat als de zzp’er in feite werkt als werknemer, de ‘werkgever’ met terugwerkende kracht loonheffing en werkgeverspremies moet betalen, met een boete. Daarnaast moeten de werkzaamheden van de zpp’er per direct worden gestopt.

Onrust

Bij de VAR was alleen de zzp’er aansprakelijk wanneer deze verklaring niet klopte. In de wet DBA is de opdrachtgever medeaansprakelijk. Vooral de terugwerkende kracht zorgt voor veel angst bij opdrachtgevers om een zzp’er in te huren. Dit is nadelig voor ‘echte’ zzp’ers, die zo veel opdrachten mislopen.

In de ijskast

Vanwege deze onrust wordt de handhaving van deze wet uitgesteld tot januari 2018. De wet zelf blijft van kracht, maar de Belastingdienst zal geen boetes uitdelen of naheffingen opleggen. Dit geldt echter niet voor “echte kwaadwilligen”, volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën. Hij doelt hiermee op situaties waarbij de zzp’er overduidelijk een werknemer is en er een werknemers-werkgeversrelatie bestaat met de opdrachtgever. Hier is dan duidelijk geen sprake van een zelfstandige ondernemer.

Conclusie

De wet DBA doet veel stof opwaaien. Nu blijkt dat de praktijk er veel nadelen van ondervindt, wordt handhaving uitgesteld tot 2018, met uitzondering van misbruiksituaties.

Bron: NOS.nl

Meer weten over de wet DBA en zzp’ers van een advocaat arbeidsrecht in Tilburg?

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.