013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Bám, die is raak!

De stoere personal trainer annex professioneel kickbokser had, hoe stoer ook, uiteraard op zijn trike geen verdediging tegen een auto die van achteren botste. Arbeidsongeschiktheid was het gevolg, de verzekeraar van de automobilist moest de inkomens-schade vergoeden.

De kickbokser begon met de stelling dat hij nét weer had afgesproken om opnieuw professionele kickbokswedstrijden te vechten en dus weer flink zou hebben verdiend. “Mwah”, reageerde de verzekeraar, “terwijl hij dat al 5 jaar niet meer heeft gedaan? En vorig jaar nog aan zijn KNO-arts heeft laten weten dat hij gestopt was?”.

De kickbokser beriep zich verder op zijn “zwarte” inkomsten.

De rechter deelde daarop de volgende beslissende hoek uit:

“(…) Algemeen aanvaard uitgangspunt in het Nederlandse recht is dat nadeel aan niet-rechtmatige belangen (….) niet voor vergoeding in aanmerking komt. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld (….) zwart inkomen. Loopt men als gevolg van een fout van een ander dergelijke inkomsten mis, dan kan er wel worden gesproken van schade, maar is het de vraag of (… de verzekeraar) die schade moet vergoeden.”

En:

” (…) het is niet de taak van de rechter om die onrechtmatige situatie te bekrachtigen door er een vergoeding voor toe te kennen.

Tip: houd het op de gedachte dat het betalen van belasting vast ergens goed voor is. Bijvoorbeeld ter financiering van een noodpakket tijdens corona voor o.a. sportscholen.

 

Tilburg, 18 juni 2020

Mr. Toine Zegers, KZO|O13 Advocaten

verzekering

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.