013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Andere pet, verkeerde loket

Er wórdt me over de Corona-aanpak toch wat afgeklaagd. Soms netjes en met verstand van zaken, zoals in een opiniestuk van drs. dr. enzovoort. Soms ook nog wel redelijk netjes maar dan meer voor de vuist weg door Bekende Nederlanders in een van de allang niet meer bij te houden talkshows. Soms iets minder netjes door iemand van de talloze willekeurige Nederlanders die voor de Tv-camera gesleurd worden met de vraag wat zíj er van vinden. Of door personen die toch écht wel gehoord willen worden, desnoods met getrommel op pannen tijdens de tv-toespraak van premier Rutte. Al veel minder netjes gaat het, wat heet, in de variant waarin leden van het parlement wel héél indringend worden bejegend, zoals o.a. Pieter Omtzigt overkwam. Stuitende Tv-beelden.

Een laten we zeggen bijzondere juridische variant werd bedacht door iemand die het helemáál niet eens was met de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT). Hij moet gedacht hebben: “Dat zijn toch medici?. En die hebben toch tuchtrecht?”.

Dus hatsekidee, een klacht bij het Regionaal Tuchtcollege tegen de internist die ook voorzitter was van het OMT. Een klacht “namens alle slachtoffers van Nederland qua gezondheid, levensverwachting en financiële schade”. Geen van hen trouwens specifiek genoemd of medeondertekenaar, maar goed. Volgens de klacht had het OMT de regering moeten adviseren om de lockdown op te heffen. Want “er gingen meer levensjaren verloren dan er gewonnen werden“. En wat te denken van de negatieve invloed op de kwaliteit van leven van 17 miljoen Nederlanders? Twee maanden opgesloten !!

Nadat de voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege al vergeefs had geprobeerd om aan de klager duidelijk te maken dat een tuchtklacht moest gaan over de individuele arts-patiëntrelatie, moest het Centraal Tuchtcollege hem nog een keer uitleggen dat het OMT dus over publieke gezondheidszorg gaat.

Gelukkig geen hoger beroep meer mogelijk. Volgend loket? Baudet?

De uitspraak kun je hier vinden.

 

Tilburg, 24 december 2020

Mr. Toine Zegers, KZO|O13 Advocaten

Tucht klacht

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.