013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

Advocatenkantoor hoeft geen ‘schoolplein’ in kantoorgebouw te dulden

De verhuur van bedrijfspanden is een vak apart. Dit bleek ook in onderstaande zaak, waar de rechter in Rotterdam besliste dat de combinatie van een advocatenkantoor en een school in een hetzelfde pand niet gelukkig was.

De feiten

Een zaak die deze week door de rechtbank Rotterdam werd beslist. Een advocatenkantoor had een ruimte gehuurd in een representatief kantoorgebouw in het centrum van Rotterdam, het WTC. Het werd in de ronkende brochure van de verhuurder aangeprezen met teksten als:

“De perfecte omgeving om uw bedrijf te vestigen; in een uniek gebouw dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen’ en ‘van een gebouw met deze uitstraling mag u het nodige verwachten en dat krijgt u dus ook.”

Na twee jaar besloot de verhuurder de kennelijk opgetreden leegstand in het gebouw te bestrijden door een school als huurder te accepteren.
Dat had de nodige negatieve impact op de status van het WTC.

De rechter

De rechtbank oordeelde:
“Tegen een huurprijs van ongeveer € 35.000,00 per kwartaal, hoeft de huurder niet te verwachten dat in dat gebouw, in dit geval sterker nog: op de verdieping waar ook Van Rossenberg ruimte huurt, in grote getale scholieren rondlopen.”

En even verderop:
“WTC is een kantoorgebouw, geen schoolplein. Elkaar eens per uur afwisselende groepen scholieren passen niet in het beeld dat Bouwinvest in haar brochure schetst.”

Voor het advocatenkantoor betekende dit dat het 30% minder huur hoefde te betalen.

Conclusie

Bij de verhuur van een verzamelpand moet rekening worden gehouden met de belangen van zittende huurders. Doe je dat als verhuurder niet dan kan dat betekenen dat de huurprijs naar beneden gaat.

Meer weten over het (ver)huren van bedrijfspanden van in Tilburg?

STEL EEN VRAAG AAN EEN ADVOCAAT

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55
F 013 - 536 84 20
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.