013 - 536 65 55 info@kzoadvocaten.nl

mr. C.M.C.J. (Chantal) van der Sprong (1978),
beëdigd in 2004

De mens achter de advocaat.
Het afwikkelen van familierecht en erfrecht zaken vraagt om specialistische kennis. Achter ieder conflict gaat een ander verhaal schuil, met meerdere (tegengestelde) belangen en emoties waar ook rekening mee moet worden gehouden en omgegaan. Zeker bij complexere zaken waarbij bijvoorbeeld ondernemingen betrokken zijn. Niet alleen de juridische kennis, maar ook de ervaring en vaardigheden zijn nodig voor een zorgvuldige, reële én toekomstbestendige afwikkeling. Het vraagt dus meer van de advocaat én de cliënten. Dit geldt voor zowel advies zaken, als procedures, want in een aantal gevallen is een procedure niet te voorkomen. Het is juist dan belangrijk trouw te blijven aan het doel, een reëele en zorgvuldige afwikkeling.

E-mail: C.vandersprong@kzoadvocaten.nl

Opleiding

 • Universiteit Utrecht, Nederlands Recht, Privaatrecht en Economisch publiek- en bedrijfsrecht (2003)
 • Postdoctoraal vFAS specialisatie opleiding mediation (2007)
 • Postdoctoraal vFAS specialisatie opleiding familierecht (2008)
 • Postdoctoraal specialisatie erfrecht (2016)

Werkervaring

Advocaat/mediator (2004-heden)

Rechtsgebiedenregister NOvA

Chantal van der Sprong heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Erfrecht
 • Personen- en Familierecht
  • Echtscheiding, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nevenfuncties

Naast haar dagelijkse werkzaamheden geeft Chantal met regelmaat cursussen voor opleidingsinstellingen voor advocaten en geeft ze lezingen en workshops. Daarnaast is zij lid en initiatiefneemster van Ladies' Circle Tilburg.

Hobby’s

Naast haar werk is Chantal druk met het gezinsleven met twee kinderen en is ze in haar vrije tijd dan ook veel te vinden op de sportvelden, waar ze ook deel uitmaakt van diverse commissies en besturen.

Specialisaties

Voor begeleiding, advies, procedures en second opinion bij onder meer: (echt)scheiding, echtscheidingsmediation, ondernemer en echtscheiding, alimentatie, huwelijkse voorwaarden, verdeling gemeenschappen, boedelscheidingen, ouderschapsplannen, gezag, zorgregelingen en erfrechtzaken.

VFAS
mfn
NOVEX

Volg mij op LinkedIn

STEL EEN VRAAG AAN CHANTAL

advocaat tilburg

Spoorlaan 460
Postbus 9150
5000 HD Tilburg

T 013 - 536 65 55

F 013 5368420
E info@kzoadvocaten.nl

Social media

Je kunt ons ook volgen op de normale social media kanalen:

echtscheidingsadvocaat

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.