Personen- en familierecht

 • Vijf jaar alimentatie na 33 jaar huwelijk 13 november 2014  

  Man en vrouw waren al 33 jaar gehuwd toen zij wilden scheiden en zich hiervoor tot de rechtbank wendden. Man en vrouw woonden echter al zeven jaar niet meer bij elkaar. Gedurende.. meer »
 • Informatieplicht 14 oktober 2014  

  In deze zaak heeft de rechter zich gebogen over een vraag met betrekking tot de informatieplicht. Dit is een plicht voor de ouders om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.. meer »
 • Het klemcriterium en eenhoofdig gezag 26 september 2014  

  In beginsel krijgt het zogenaamde co-ouderschap in Nederland de voorkeur. Dit houdt in dat ook na de echtscheiding beide ouders blijven zorgdragen voor de zorg- en opvoedingstaken.. meer »
 • Alimentatie na verwijtbaar inkomensverlies 10 september 2014  

  Man en vrouw zijn lang getrouwd geweest, maar in 2011 is tussen hen de echtscheiding uitgesproken. Bij het uitspreken van deze echtscheiding is door de rechter ook bepaald dat de man.. meer »
 • Wettelijke indexering van alimentatie 4 september 2014  

  Als door de rechter de hoogte van de alimentatie wordt vastgesteld, blijft deze niet altijd hetzelfde. De alimentatie wort jaarlijks op 1 januari verhoogd met een bepaald percentage... meer »
 • Echtelijke woning: verdelen of tijdelijk onverdeeld laten? 27 augustus 2014  

  In deze uitspraak heeft de rechter zich gebogen over het zogeheten onverdeeld laten van de echtelijke woning. De man wenste de woning onverdeeld te laten, terwijl de vrouw de woning.. meer »