Nieuws

Actualiteiten

 

Arbeidsrecht

 • Ontslag wegens excessief internetgebruik tijdens werktijd 24 september 2014  

  Onlangs heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zich gebogen over het ontslag van een ambtenaar van de gemeente Almelo. De CRvB is de hoogste rechterlijke macht die zich uitspreekt.. meer »
 • Ontslag op staande voet 2 september 2014  

  Al meer dan eens is uit rechterlijke uitspraken gebleken dat de geldigheid van een ontslag op staande voet ter discussie kan staan. Of het ontslag daadwerkelijk aan alle (wettelijke).. meer »
 • Eens is de maat echt vol... 28 augustus 2014  

  Werknemer was sinds november 2006 in dienst bij GVB als buschauffeur. De functie van de werknemer hield in dat hij, naast het besturen van de bus, ook vervoersbewijzen verkocht in.. meer »
 

Personen- en familierecht

 • Het klemcriterium en eenhoofdig gezag 26 september 2014  

  In beginsel krijgt het zogenaamde co-ouderschap in Nederland de voorkeur. Dit houdt in dat ook na de echtscheiding beide ouders blijven zorgdragen voor de zorg- en opvoedingstaken.. meer »
 • Alimentatie na verwijtbaar inkomensverlies 10 september 2014  

  Man en vrouw zijn lang getrouwd geweest, maar in 2011 is tussen hen de echtscheiding uitgesproken. Bij het uitspreken van deze echtscheiding is door de rechter ook bepaald dat de man.. meer »
 • Wettelijke indexering van alimentatie 4 september 2014  

  Als door de rechter de hoogte van de alimentatie wordt vastgesteld, blijft deze niet altijd hetzelfde. De alimentatie wort jaarlijks op 1 januari verhoogd met een bepaald percentage... meer »