Nieuws

Actualiteiten

 • Workshop nieuw arbeidsrecht 5 november 2014  

  Binnen het arbeidsrecht gaat er door de komst van de Wet Werk en Zekerheid op korte termijn veel veranderen. Door middel van de workshop nieuw arbeidsrecht wordt u in kort tijdsbestek.. meer »
 • Verhoging wettelijk minimumloon 31 oktober 2014  

  De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen per 1 januari 2015 enigszins. Voor werknemers ouder dan 23 jaar met een volledig dienstverband, gelden.. meer »
 • Wetsvoorstel moderniseringen regelingen voor verlof en arbeidstijden 23 oktober 2014  

  Op 14 oktober jongstleden heeft de Tweede Kamer gestemd over het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden. Een ruime meerderheid stemde voor dit wetsvoorstel... meer »
 

Arbeidsrecht

 • Ziekte of gewoon zo zijn? 21 november 2014  

  Werknemer werkte sinds 1 september 1989 bij Luytink Tweewielers als monteur. Luytink Tweewielers bestond al sinds 1914 en hield zich met verkoop en reparatie van scooters en bromfietsen.. meer »
 • Zelf verzoeken tot ontbinding n ontslagvergoeding 17 november 2014  

  Werknemer was sinds 2003 in dienst bij een garage als monteur. Hiervoor was hij bij Van Kuijk in dienst geweest, maar door een ontslag op staande voet was dit dienstverband geëindigd... meer »
 • Ziek door gevolgen geslachtsveranderende operatie? 14 november 2014  

  Werkneemster was sinds 16 februari 2011 in dienst bij de werkgever als chauffeur. Op het moment dat werknemer in dienst trad bij zijn werkgever was hij nog van het mannelijke geslacht,.. meer »
 

Personen- en familierecht

 • Vijf jaar alimentatie na 33 jaar huwelijk 13 november 2014  

  Man en vrouw waren al 33 jaar gehuwd toen zij wilden scheiden en zich hiervoor tot de rechtbank wendden. Man en vrouw woonden echter al zeven jaar niet meer bij elkaar. Gedurende.. meer »
 • Informatieplicht 14 oktober 2014  

  In deze zaak heeft de rechter zich gebogen over een vraag met betrekking tot de informatieplicht. Dit is een plicht voor de ouders om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.. meer »
 • Het klemcriterium en eenhoofdig gezag 26 september 2014  

  In beginsel krijgt het zogenaamde co-ouderschap in Nederland de voorkeur. Dit houdt in dat ook na de echtscheiding beide ouders blijven zorgdragen voor de zorg- en opvoedingstaken.. meer »