Nieuws

Actualiteiten

 • Jaarrekening voortaan digitaal deponeren? 25 juli 2014  

  Het kabinet heeft een wetsvoorstel opgesteld, waardoor de jaarrekening enkel nog digitaal gedeponeerd kan worden bij de Kamer van Koophandel. Volgens het kabinet moet het opstellen.. meer »
 • Verkoop van de B.V.? Goedkeuring is vereist 23 mei 2014  

  Als het bestuur van een B.V. de onderneming wil verkopen, moet dit goedgekeurd worden door de algemene vergadering van aandeelhouders (hierna: AvA). Dit geldt ook als in de statuten.. meer »
 • Flinke daling aantal rechtszaken 14 mei 2014  

  Uit onderzoek is gebleken dat in 2013 het aantal civiele rechtszaken met 26% is gedaald. Deze daling wordt met name verklaard door de verhoging van het griffierecht in 2010 en 2011... meer »
 

Arbeidsrecht

 • Eens is de maat echt vol... 28 augustus 2014  

  Werknemer was sinds november 2006 in dienst bij GVB als buschauffeur. De functie van de werknemer hield in dat hij, naast het besturen van de bus, ook vervoersbewijzen verkocht in.. meer »
 • Ondanks vrijspraak voor diefstal toch ontslag? 1 augustus 2014  

  De werknemer werkte via een uitzendbureau op Schiphol als bagage- / platformmedewerker. Hier was hij in dienst sinds 2005 met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Eind 2007.. meer »
 • Ontbinding arbeidsovereenkomst tijdens ziekte 28 juli 2014  

  In de wet zijn verschillende opzegverboden opgenomen, dit zijn situaties waarin de arbeidsovereenkomst niet opgezegd mag worden. Denk aan het verbod om iemand te ontslaan tijdens.. meer »
 

Personen- en familierecht

 • Echtelijke woning: verdelen of tijdelijk onverdeeld laten? 27 augustus 2014  

  In deze uitspraak heeft de rechter zich gebogen over het zogeheten onverdeeld laten van de echtelijke woning. De man wenste de woning onverdeeld te laten, terwijl de vrouw de woning.. meer »
 • Vervangende toestemming bij eenhoofdig gezag 29 juli 2014  

  Man en vrouw hadden in het verleden een relatie. Uit deze relatie zijn twee, nu nog, minderjarige kinderen geboren. De moeder had het eenhoofdig gezag over de kinderen en de kinderen.. meer »
 • Alimentatieverplichting 24 juli 2014  

  Man en vrouw waren gehuwd sinds 23 oktober 1991. Uit dit huwelijk is één kind geboren in 1996. In maart 2014 is door de rechtbank te Roermond de echtscheiding tussen.. meer »